Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2010-2011

Το Τμήμα Παρεμβάσεων και Εισοδηματικών Ενισχύσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει ότι: αποφασίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2010-2011,όπως παρακάτω:



1)Δικαιούχοι


Γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδα φυσικών ή νομικών προσώπων που παράγουν και εμπορεύονται αγελαδινό γάλα ή και γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα ή προετοιμάζονται να το πράξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.


2)Κατηγορίες δικαιούχων


Α) Ενεργοί παραγωγοί γάλακτος που χρησιμοποίησαν κατά τη γαλακτοκομική περίοδο 2009-2010 τουλάχιστον το 90% της ατομικής τους ποσότητας αναφοράς εφ' όσον η ατομική τους ποσότητα αναφοράς ή οι παραδόσεις τους για την περίοδο αυτή είναι τουλάχιστον 20 τόνοι.


Β) Οι γεωργοί που θα υποβάλλουν κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος και μέχρι 31/12/2010 αίτημα ένταξης σε επενδυτικά σχέδια στα αντίστοιχα προγράμματα εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) 1698/05 ή του ν.3299/04 (Α' 261).


Στα σχετικά επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να προβλέπεται δραστηριότητα παραγωγής τουλάχιστον 70 τόνων αγελαδινού γάλακτος ανά γαλακτοκομικό έτος.


Γ)Γεωργοί νεοεισερχόμενοι στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής που δεν υπάγονται στην ανωτέρα κατηγορία (Β) μετά από πιστοποίηση από τον ΕΛΟΓΑΚ ύπαρξης της εκμετάλλευσης τους και εφ’ όσον αυτή δεν προέρχεται από διαχωρισμό κοινής εκμετάλλευσης.


Προκειμένου να χορηγηθεί ατομική ποσότητα αναφοράς στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση - δήλωση.


Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται μέχρι 31/12/2010, είτε απευθείας στον ΕΛΟΓΑΚ, είτε μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών εποπτείας γάλακτος του ΕΛΟΓΑΚ είτε μέσω της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού.


Δεν είναι δικαιούχοι της παρούσας κατανομής οι παραγωγοί οι οποίοι κατά τα γαλακτοκομικά έτη 2008-2009 ή και 2009-2010 προέβησαν σε μεταβίβαση μέρους ή όλης της ατομικής τους ποσότητας αναφοράς και δεν την έχουν ανακτήσει μέχρι την υποβολή της αίτησης.


Οι παραγωγοί για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπεύθυνο του Τμήματος Π.Ε.Ε. κ. Ε.ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗ στο τηλ. 2631055542 ή στα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου