Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αστυνομικό πυροβόλησε ο ένοπλος που κρατούσε όμηρο στη ΔΟΥ Βόνιτσας

Δραματική εξέλιξη είχε η υπόθεση ομηρείας ενός υπαλλήλου σε εφορία της Βόνιτσας το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο ένοπλος πυροβόλησε αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, ελαφρά τραυματισμένος, με διαμπερές τραύμα στο γλουτό.
Τελικά ο υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερος και ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόνιτσας, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.
Το περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι, όταν ένας 47χρονος μπήκε στην ΔΟΥ και με την απειλή όπλου, κράτησε όμηρο τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ.
Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τον δράστη να μπαίνει στη ΔΟΥ με ένα μπιτόνι στο χέρι.
Ο σιδηρουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το παρελθόν έχει
πυροβολήσει και πάλι (με κυνηγετικό όπλο) ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ είχε χειροδικήσει και σε βάρος υπαλλήλου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το  επεισόδιο θα μπορούσε, όπως είπαν οι υπάλληλοι της Εφορίας, να είχε αποφευχθεί, εάν ο 47χρονος άφηνε να του εξηγήσουν σχετικά με τη διαφωνία που είχε.
Αυτός όμως, ανέφεραν, κρατούσε έξαλλος το έγγραφο της περαίωσης και δεν άκουγε τίποτα. Παραλλήλως, άρχισε να απειλεί τους πάντες και τα πάντα.
Η ομηρία άρχισε λίγα λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι, την ώρα που μέσα στο κτίριο της Εφορίας υπήρχαν διάφοροι πολίτες και υπάλληλοι.
Ο 47χρόνος μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείω και άρχισε να φωνάζει. Διαφωνούσε, όπως έγινε γνωστό, με το ποσό που έπρεπε να καταβάλλει, και το οποίο, όπως είπαν οι υπάλληλοι, δεν ήταν μεγάλο.
Εν συνεχεία, με απειλές κράτησε ως όμηρο έναν υπάλληλο, ενώ τους υπόλοιπους που ήταν την ώρα εκείνη στο κτίριο, τους άφησε να φύγουν. Ένας από τους υπαλλήλους παρατήρησε ότι ο σιδηρουργός είχε ένα πιστόλι στην τσέπη του παντελονιού του και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Στην Εφορία πήγαν ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και δύο διαπραγματευτές αστυνομικοί, οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν τον 47χρονο να αφήσει ελεύθερο τον υπάλληλο και να παραδοθεί.
Ο πρωταγωνιστής όμως του επεισοδίου αρχικά αντιδρούσε και απειλούσε όποιον τον πλησίαζε.
Λίγα λεπτά μετά τις τρεις το μεσημέρι οι διαπραγματευτές πέτυχαν να τον προσεγγίσουν. Ενώ ο ένας διαπραγματευτής είχε φτάσει στον χώρο που ο δράστης κρατούσε τον όμηρο, αυτός ξαφνικά αντέδρασε και αφού τον πυροβόλησε με το πιστόλι, τον τραυμάτισε.
Επενέβησαν αμέσως οι συνάδελφοί του της ειδικής ομάδα που είχε πάει για την σύλληψη και πέτυχαν να τον ακινητοποιήσουν πριν πυροβολήσει και κάποιον άλλον αστυνομικό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου