Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Οι έρευνες συνεχίζονται ...

Tο γεγονός ότι τα όπλα είναι «καθαρά» -δεν έχουν χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε τρομοκρατικές ενέργειες- αναγκάζει την Αστυνομία να βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό.Σε συνδυασμό με τον οπλισμό που βρέθηκε στο Αγρίνιο αλλά και το κλεμμένο όχημα, εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα με αφορμή την
επαίτιο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου αλλά και των επισκέψεων των Ντ. Στρος Καν και Ολι Ρεν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.Φαίνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποίησε πληροφορίες που είχε, ενώ παρακολουθούσε τόσο τη γιάφκα στη Νέα Σμύρνη όσο και μερικούς από τους συλληφθέντες. Επιτάχυνε έτσι τις συλλήψεις ώστε να προλάβει το χτύπημα που σχεδιαζόταν. Μετά τις συλλήψεις και αφού ανακαλύφθηκαν οι γιάφκες, οι αστυνομικοί πίστευαν ότι έπεσαν πάνω στο βασικό οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών» αλλά και οργανώσεων που συνδέονται με τη «Σέχτα».

Ωστόσο, η βαλλιστική έδειξε ότι τα όπλα είναι «καθαρά» (εκκρεμεί η βαλλιστική για τα όπλα στο Αγρίνιο), με αποτέλεσμα να ανατραπεί όλη η αρχική εντύπωση ότι εξαρθρώθηκε η βασική τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα. Αυτό, πάντως, δεν αναιρεί τη μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας, η οποία βρήκε ένα απίστευτα μεγάλο οπλοστάσιο και προχώρησε σε έξι συλλήψεις. Οι Γ. Καραγιαννίδης και Κ. Σακκάς συνελήφθησαν στη Ν. Σμύρνη και οι Χρ. Πολίτης, Στυλιανή Αντωνίου, Δ. Μιχαήλ, Αλ. Μητρούσιας σε Εξάρχεια, Σητεία και Αγρίνιο.Εκτός των δύο -που, σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρούνται μέλη των «Πυρήνων»- οι υπόλοιποι που πήγαν χθες στον εισαγγελέα κατηγορούνται για τρία κακουργήματα: για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (δεν κατονομάζεται) οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών, αν και δεν έχουν δοθεί στοιχεία που να τους «δένουν» με την τρομοκρατία, ενώ και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε χθες τις ανακοινώσεις απέφυγε να δώσει την παραμικρή πληροφορία, λέγοντας ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, ο Αλ. Μητρούσιας αρνήθηκε τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Οι δικηγόροι τους καταγγέλλουν ότι δεν τους επετράπη να έρθουν σε επαφή με τους κατηγορουμένους επί 24 ώρες και μιλούν για έλλειψη στοιχείων.

Οι έρευνες, πάντως, συνεχίζονται καθώς οι υπολογιστές, τα τηλέφωνα, οι κάρτες μνήμης κι άλλα ευρήματα ενδεχομένως να φέρουν στο φως νέα στοιχεία.Πλέον οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ελλάδα για τη σύλληψη κι άλλων εμπλεκόμενων στην τρομοκρατία, αλλά κυρίως για να βρεθούν οι γιάφκες με τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει η «Σέχτα» ή άλλη οργάνωση σε παλαιότερες επιθέσειςΣε ό,τι αφορά τη γιάφκα στο Αγρίνιο αλλά και σ' αυτές στον Πειραιά και τη Ν. Σμύρνη, ενοικιαστής φέρεται να είναι ο Καραγιαννίδης, ο οποίος χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αγρίνιο είναι ο τόπος καταγωγής του Λάμπρου Φούντα, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς και έχει αποδειχθεί ότι ήταν μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα». Γι' αυτό οι Αρχές εστιάζουν στην περιοχή, καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθούν κι άλλα στοιχεία για τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Αγρίνιο βρίσκεται σχετικά κοντά στα αλβανικά σύνορα απ' όπου εικάζεται ότι γίνεται εισαγωγή οπλισμού, κυρίως Καλάσνικοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου