Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στα Δημοτικά Συμβούλια Μακρυνείας και Θεστιέων ο Δήμαρχος Αγρινίου


Στα Δημοτικά Συμβούλια Μακρυνείας και Θεστιέων παραβρέθηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, προκειμένου να ενημερωθεί από τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα προβλήματα των περιοχών που από το νέο έτος θα αποτελούν το νέο Δήμο Αγρινίου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μακρυνείας ο Δήμαρχος κ. Βασίλειος Καρακώστας, αφού ευχήθηκε στον κ. Μοσχολιό καλή επιτυχία στο έργο του ως Δήμαρχος του νέου Δήμου Αγρινίου, τόνισε ότι ως Δημοτικός Σύμβουλος θα συνεργάζεται με τη νέα Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων.
«Ως απερχόμενη Δημοτική Αρχή είμαστε περήφανοι για το έργο
μας αλλά και γιατί σας παραδίδουμε ένα Δήμο χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες.


Πιστεύω ότι τα έργα τα οποία δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε λόγω της οικονομικής κρίσης θα τα συνεχίσετε και θα τα ολοκληρώσετε».


Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ενώ υπογράμμισε ότι η παρουσία του σε όλους τους πρώην Δήμους που συνενώνονται με το Δήμο Αγρινίου θα είναι διαρκής και ουσιαστική.


«Όλοι γνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας θα έχει επιπτώσεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για αυτό τα χρήματα που θα έχουμε στη διάθεση μας πρέπει να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με οργάνωση και με σχεδιασμό.


Στο κάλεσμα μας για τη νέα εποχή του Καλλικράτη δεν περισσεύει κανένας. Από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν παρατάξεις. Είμαστε μια ενιαία παράταξη που έχουμε κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του τόπου. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την πρόοδο του τόπου μας. Γιατί όλοι νομίζω ότι έχουμε την ίδια αγωνία να παραμείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας».


Επίσης ο κ. Μοσχολιός επανέλαβε την πάγια θέση του για τα δημοτικά τέλη επισημαίνοντας ότι στους Δήμους που συνενώνονται με το Δήμο Αγρινίου θα συνεχιστεί η ίδια κοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αγρινίου, ενώ για τις υπηρεσίες καθημερινότητας υποστήριξε ότι θα παραμείνουν στις σημερινές έδρες των Δήμων και θα ενισχυθούν με νέο εξοπλισμό.


Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ο κ. Μοσχολιός έθεσε ως κύριους στόχους την ενίσχυση της προσπελασιμότητας, τη σύνδεση των Δημοτικών Διαμερισμάτων με την αστική συγκοινωνία και τον εξηλεκτρισμό των αγροτικών εγκαταστάσεων, ενώ για τα μεγάλα έργα υποδομής , τη διεκδίκηση του έργου του παρατριχώνιου δρόμου και την επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης με τη σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό Αγρινίου.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεστιέων ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης στην προσφώνηση του συνεχάρη τον κ. Μοσχολιό για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.


«Να είστε βέβαιος, είναι άλλωστε αυτονόητο και δεδομένο, ότι στην προσπάθειά σας θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης, προκειμένου από κοινού και σε συνεργασία να προωθήσουμε με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα τα ζητήματα του νέου Δήμου Αγρινίου.


Θέλω να γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Θεστιέων είχε ορατά και συγκεκριμένα αποτελέσματα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, τόσο στην οργάνωση του Δήμου όσο και στη δημιουργία σημαντικών υποδομών.


Πιστεύω ότι το έργο αυτό θα το συνεχίσετε και θα το ενδυναμώσετε».


Στην αντιφώνηση του ο κ. Μοσχολιός επανέλαβε ότι η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεστιέων συμβολίζει τη συνεχή παρουσία που θα έχει ο ίδιος και η δημοτική αρχή στους πρώην Δήμους.


«Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί βρίσκομαι σε ένα Δήμο που έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο απολογισμό. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί γιατί αυτή η περιοχή έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και αξίζει να δημιουργήσουμε υποδομές και δράσεις που θα προσδώσουν άλλη δυναμική μεγαλύτερη από ότι είχε έως τώρα.


Η επόμενη δημοτική περίοδος θα είναι δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης. Οφείλουμε λοιπόν να δουλέψουμε με πρόγραμμα, με μεθοδικότητα και να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία όλα όσα μας αξίζουν και μας έχουν στερήσει. Είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε συνεργασία με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή αλλά και με όλους τους φορείς της περιοχής».


Ο κ. Μοσχολιός δεσμεύτηκε ότι το πλέγμα των κοινωνικών δράσεων που εφαρμόστηκε στο Δήμο Αγρινίου θα επεκταθεί σε όλη την έκταση του νέου Δήμου, ενώ αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής όπως είναι η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της Τριχωνίδας με την ενίσχυση ήπιων δράσεων τουρισμού, η επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και η συνέχιση των πολιτιστικών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου