Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Φορείς και Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία απο την Αιτ/νία σε συλλαλητήριο στην Αθήνα

Φορείς και Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία από τον Νομό Ηλείας, Νόμο Αιτ/νίας (Αγρίνιο, Ναύπακτο, Αμφιλοχία) και τον Νομό Αχαΐας, ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2010 – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα συναντηθούν στο Πανελλήνιο – Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της
Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της, το συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής, στην Πλατεία Συντάγματος ώρα 10:00 το πρωί για να διεκδικήσουν από την Πολιτεία και την Κοινωνία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες ατόμων με αναπηρία, θα υπάρξουν 3 ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις από τις 9.30 έως τις 10.00 το πρωί σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, τα οποία έχουν ως εξής: Πρώτο σημείο η Πλατεία Ομονοίας και οι γύρω δρόμοι Σταδίου, Αιόλου, Βερανζέρου, Σωκράτους), δεύτερο σημείο η Πλατεία Κλαυθμώνος και τρίτο σημείο το Ζάππειο και οι γύρω δρόμοι προς την Πλατεία Συντάγματος.
Οι προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν ώρα 09.30 κατευθυνόμενες στην Πλατεία Συντάγματος όπου με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων θα έχει στηθεί εξέδρα από την οποία θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνης, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή για να επιδοθεί στον Πρόεδρό της το ψήφισμα του συλλαλητηρίου και προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η συγκέντρωση, οι εκδηλώσεις και η πορεία αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στις 15.00 το μεσημέρι.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία, τους εργαζόμενους και ανέργους, τους φοιτητές και μαθητές, τους ηλικιωμένους και συνταξιούχους και τα μέλη των οικογενειών τους να διεκδικήσουμε μαζί από την πολιτεία τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα αποτελέσουν το ισχυρό και απαραίτητο δίχτυ προστασίας μας από την κρίση.
Καλούμε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να καλύψουν με τον δέοντα τρόπο το μεγάλο αυτό συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής που γίνεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά και την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μέσα από συνεντεύξεις, αφιερώματα και ρεπορτάζ σε όλες τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καθώς και σε όλες τις εφημερίδες.
Περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο προέδρου 6936577966
Ας ενώσουμε τη φωνή μας. Ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία είναι υπόθεση όλων! Όλοι στο με Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ., 3η Δεκέμβρη και ώρα 10.00 πμ στην Πλατεία Συντάγματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου