Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την στάση που θα τηρήσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποκάλυψαν χθες κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Παπαναστασίου, στην ομιλία του επισήμανε ότι η περιφέρεια πρέπει να γίνει πρότυπο δημοκρατίας και ανάπτυξης και να
 θωρακιστεί με αρμοδιότητες και πόρους.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος της «Λαϊκής συσπείρωσης», τόνισε ότι θα επιδιώξει να αναδειχθεί μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, η φωνή όλων αυτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική και θα αγωνιστεί για τη λαϊκή αφύπνιση και τα δικαιώματα του λαού.
Απο την πλευρά του Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου της παράταξης των Οικολόγων, ανέφερε ότι «ο νέος θεσμός της αιρετής περιφέρειας, παρά τις οργανωτικές και νομοθετικές του ελλείψεις, αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για αειφορική ανάπτυξη της παραγωγής.
Ο Χρήστος Σταυρόπουλος της Δημοκρατικής Οικολογικής Ανασύνθεσης, υποστήριξε ότι πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουν ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τους αδύναμους.
Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδος, τόνισε ότι τα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα είναι πολύ μεγάλα, η περιοχή είναι η τελευταία στις ευρωπαϊκές περιφέρειες και δεν υπήρξε ουσιαστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Η Γεωργία Ντάτσικα απο το ΛΑΟΣ, τόνισε ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, έχει δικαίωμα στην πρόοδο, επειδή υστερεί σε πολλούς τομείς.
Και τέλος, ο Δημήτρης Δεσύλλας της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είπε πως στην άσκηση των καθηκόντων του, θα μείνει πιστός σε όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά και θα εργαστεί για την ανατροπή του Καλλικράτη, αντίθετα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια νέα κοινωνία ανεξάρτητη και αδέσμευτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου