Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΑΣ:ξεκινησε την κατασκευή του εργοστασίου της ΑΜΦΙΓΑΛ

Ξεκίνησε την υλοποίση του επενδυτικού της σχεδίου, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης γάλακτος, με την επωνυμία ΑΜΦΙΓΑΛ, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας σε έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή της Κεχρινιάς
του Δήμου Αμφιλοχίας, που θα επεξεργάζεται αιγοπρόβειο γάλα και θα παράγει όλα τα είδη τυριού (φέτα, μυζήθρα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι), ενώ θα διαθέτει και γραμμή τυποποίησης φρέσκου γάλακτος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η συγκεκριμένη μονάδα θα επεξεργάζεται καθημερινά 40.000 - 50.000 λίτρα αιγοπρόβειου γάλακτος. Μετά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου από το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ένταξή του στο μέτρο 1.2.3. του ΠΑΑ 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», η ΕΑΣ προχωρήσε τις διαδικασίες για την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας και ξεκινησε την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο. Σκοπός της ΕΑΣ Αγρινίου μέσα από τη συγκεκριμένη επένδυση είναι να δοθεί προστιθέμενη αξία στο γάλα και τα παράγωγα προϊόντα του Nομού Αιτωλοακαρνανίας, ενισχύοντας ουσιαστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων της περιοχής και διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου. Σημειώνεται ότι ο τομέας της μεταποίησης του γάλακτος αποτελεί βασική συνιστώσα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Nομού Αιτωλοακαρνανίας, με τεράστια παράδοση και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αλλωστε ο νομός διαθέτει σήμερα το 10% περίπου του συνολικού ζωικού κεφαλαίου της χώρας σε αιγοπρόβατα και το 8% σε βοοειδή. Πολλά είναι και τα πλεονεκτήματα που εμφανίζει η κτηνοτροφία στον Nομό Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία συνδέονται κυρίως με την τοπογεωγραφία της περιοχής, που λόγω της μεγάλης βιοποικιλότητας προσδίδει στα κτηνοτροφικά προϊόντα ποιοτικά στοιχεία, όπως άριστη γεύση και άρωμα, ενώ η ημιεκτατική εκτροφή αξιοποιεί και τον φυσικό πλούτο μειώνοντας το κόστος παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου